Ako vplýva emocionálne zdravie na intímny život

Myslíš, že tvoj pohlavný život je len o fyzickej stránke? Nie je to tak. To, čo sa odohráva v tvojej hlave alebo medzi tebou a partnerkou môže mať veľký vplyv na to, čo sa stane – alebo nestane – počas intímnych chvíľ. Zlyhanie v posteli sa spája s rôznymi fyzickými príčinami – vysoký krvný tlak, obezita, diabetes, zranenia alebo alkoholizmus. Ale to, čo sa odohráva v tvojej hlave môže taktiež vplývať na tvoj výkon.

 

Psychologické faktory

Zhruba 10-20% všetkých prípadov erektilnej dysfunkcie môže byť zapríčinených psychologickými a emocionálnymi faktormi, alebo problémami vo vzťahu. Myšlienky, pocity a obavy. Zamysli sa ako tvoje myšlienky a obavy môžu ovplyvniť tvoj každodenný život. Môžu ovplyvniť tvoj výkon v práci, záujem o hobby alebo tvoju schopnosť byť dobrým partnerom alebo priateľom. Preto niet divu, že tieto psychologické procesy môžu ovplyvniť aj tvoj výkon. Myseľ a telo spolupracujú na dosiahnutí silného vzrušenia.

Psychologické faktory, ktoré to môžu ovplyvniť:

  • pocit viny
  • nízke sebavedomie
  • obavy z tvojho výkonu v posteli
  • pocit nedostatočnosti voči očakávaniam tvojej partnerky
  • príliš vysoko stanovené ciele a očakávania od seba samého
  • obavy ohľadom problémov mimo spálne, ako napríklad financie
  • level komfortu a uvoľnenosti okolo partnerky
  • schopnosť otvorene komunikovať s partnerkou

Ľudia, ktorých trápia tieto psychologické faktory alebo iné typy stresu, depresií a obáv, môžu prežívať zníženú schopnosť udržať stoporenie alebo úplnú neschopnosť ho dosiahnúť. Situáciu môže zhoršiť fakt, že pri týchto problémoch často siahneme po alkohole alebo drogách. Ale tieto problémy len zhoršia.

Ako si v takejto situácii pomôcť

Ak si myslíš, že tvoje emocionálne zdravie môže ovplyvňovať tvoje výkony v posteli, je potrebné to riešiť čím skôr. Tieto psychologické príčiny nemusia priamo ovplyvniť tvoje libido ale vedia sa postaviť do cesty tomu, čo tvoje telo chce robiť. Čo môže pomôcť: Navštívte lekára psychológa. Ten bude vedieť lepšie potvrdiť hlavnú príčinu Vašich problémov. Pomôcť môže aj prítomnosť partnerky pri vyšetrení / rozhovore. Ak sa potvrdí, že na vine sú psychologické faktory, tak bude doktor vedieť odporučiť vhodnú terapiu.
Stres manažment - ak hlavnou príčinou Vašich problémov je stres, tak kurzy zamerané na jeho manažment môžu byť tým správnym riešením. Ak si myslíš, že príčinou tvojich problémov  nie sú psychologické faktory alebo emocionálne zdravie tak ďalším riešením môže byť prírodný výživový doplnok Total Vital Max Prostata-Potencia-Libido. Obsahuje vyvážené a jedinečné kombinácie účinných látok, ktorých užívanie môže docieliť u mužov, kvalitnejšiu potenciu a  stoporenie, zlepšenie libida a zdravšiu prostatu.
 

Zobraziť v blogu