Menopauza – sviežo a aktívne

Prechod (Menopauza) možno označiť ako medzník medzi obdobím, kedy vlastná produkcia estrogénov udržiavala ženu mladú, a obdobím, kedy zachovanie mladistvého vzhľadu, elánu aj zdravia bude vyžadovať istú námahu.

Kedy menopauza začína?

Menopauza - prirodzený úbytok reprodukčných hormónov. Keď sa blížite ku koncom 30. rokov, vaše vaječníky začnú vyrábať menej estrogénu a progesterónu - hormónov, ktoré regulujú menštruáciu a Vaša plodnosť klesá. V 40. rokoch sa vaše menštruačné obdobia môžu stať dlhšími alebo kratšími, ťažšími alebo ľahšími a častejšie alebo menej časté, až nakoniec - v priemere do 51 rokov - vaše vaječníky prestanú produkovať vajíčka.

Príznaky a prejavy menopauzy

Spomalí sa aj metabolizmus a mnoho žien začína priberať bez toho, aby sa zásadne zmenil ich prístup ku strave či pohybu. Veľkým problémom býva spánok. Veľa žien sa sťažuje na únavu, nespavosť a nočné návaly horúčavy. Menopauza zásadne ovplyvňuje aj psychiku a duševnú pohodu. U žien sa môžu objaviť úzkosti či depresie, smútok a pocity osamelosti. Celý proces sa uzavrie najneskôr do 60. roku, keď sa ukončí menštruačný cyklus, zmeny sa ustália a telo aj psychika sa postupne vráti do bežného režimu. Pred návštevou lekára skúste prehodnotiť svoj životný štýl. Vaše telo bude potrebovať veľa spánku, kvalitnú stravu a pohyb. Taktiež pouvažujte nad kvalitnými doplnkami stravy.

Ako zmierniť prejavy menopauzy?

Total Vital Max Menopauza-Ženské problémy je výživový doplnok ktorý obsahuje unikátnu zmes Ginka, Medovky, Zeleného čaju, Ploštičníku s vitamínmi a minerálmi ktorá pomáha uľavovať pri prejavoch menopauzy a má priaznvé učinky pri ženských problémoch.
Ginko dvojlaločné (G. biloba) - pozitívne pôsobí pri rozširovaní ciev a urýchľovaní prietoku krvi, najviac v oblasti mozgu. Pomáha zlepšovať cirkuláciu a odkysličovanie krvi a napomáha zmierňovať pocit chladu nôh a rúk.
Medovka lekarská (Mellissa Officinaliss) – Je často používaná pri psychických ťažkostiach. Pomáha s upokojením, zmierňuje časté zmeny nálad a pomáha zaspať, preto sa odporúča vypiť šálku čaju z medovky hodinu pred spaním.
Ploštičník Strapcovitý (Actaea racemosa) - je výborný hlavne na ženské problémy ako pomoc pri silných kŕčoch pri menštruácii či zmierňovanie príznakov sprevádzajúcich menopauzu. Nie je žiadnou hanbou obrátiť sa na odborníkov v prípade, že vaša kvalita života v súvislosti s prechodom klesá.

Zmiernenie príznakov klimaktéria sa niekedy nezaobíde bez pomoci, ale zvýšenie kvality života za to stojí. Výsledkom je naozaj efektívny, prírodný komplex výživných látok ,vitamínov a minerálov určený pre ženy v prechode Total Vital Max Menopauza-Ženské problémy.

Zobraziť v blogu