Obezita nie je len o kráse

 O estetickom probléme prameniacom z nadváhy určite nikto nepochybuje. Je to prvý predsudok, ktorý napadne asi každého. Ďalší rozmer XXL veľkosti je zdravotný. Podľa výskumov u detí, obezita v detskom veku znamená vo vysokej miere aj obezitu v dospelosti. Zdravotné problémy sa týkajú celého organizmu. Hlavnou príčinou obezity je nerovnováha v energetickom príjme a výdaji. Strava má mať vhodné zloženie a vyvážený obsah všetkých vhodných zložiek.

Dôležitosť pohybu pri nadváhe

   Dostatkom pohybu vyvažujeme príjem stravy, prispievame k správnemu spaľovaniu tukov a podpore metabolizmu. Prevencia ďalej zahŕňa aj primeranú, zvýšenú pohybovú aktivitu a obmedzenie pasívneho života. V niektorých prípadoch je najlepšia asistencia osobného trénera a pohybová aktivita denne, trvajúca aspoň dve hodiny. Potrebné je prihliadať na záťaž pohybového aparátu a kĺbov. Najvhodnejšie je plávanie, bicyklovanie, zo začiatku aj dlhšie prechádzky, turistika. Pasívnemu správaniu je treba zamedziť, vhodný je pohyb vonku, a to za každého počasia. Deti treba viesť k aktivite, športom, obmedziť sedavý spôsob života za počítačom a sledovanie televízie.   
   Pri boji s obezitou potrebujeme dosiahnuť pomalú redukciu váhy, ale najdôležitejšie je udržať váhu na prijateľných hodnotách bez toho, aby sa dostavil jo-jo efekt. Príroda nám poskytuje niekoľko produktov, ktoré nám môžu pomôcť.

Prírodné látky na boj s obezitou

Acetyl L-karnitín – asi najznámejšší spaľovač tukov vo fitnes svete
Zelený čaj (Camellia sinensis) - pomáha odbúravať kyselinu mliečnu zo svalov po športovom výkone a pôsobí termoregulačne.
Garcínia kambodžská (Garcinia cambogia-(60%HCA)) - je ideálna pre chudnutie, pretože pomáha znižovať premenu sacharidov na tuk, čím sa tuk nehromadí v tele.
Acai berry(Euterpe oleracea) - Neobvyklá kombinácia antioxidantov, nenasýtených mastných kyselín a ďalších látok prispieva k prirodzenejšiemu spracovaniu prijatej potravy, spaľovaniu tukov a ekonomickejšiemu fungovaniu tela. Acai Berry naštartuje správny metabolizmus, čo je často podceňovaná podmienka rýchlejšieho spaľovania tukov.
Guarana(Paullinia cupana-10 % kofeinu) – má povzbudivé účinky ktoré napomáajú vačšiemu výkonu.

Výživové doplnky ako pomôcka pri obezite

Tieto čisté prírodné produkty spolu s ďalšími vitamínmi a minerálmi sú v ideálnom pomere spojené v produkte Total Vital Max Chudnutie-Dieta, ktorý prispieva ku kontrole telesnej hmotnosti, metabolizmu lipidov (tukov) a pomáha s potláčaním chuťi do jedla. Pozitívne pôsobí pri predlžení pocitu sýtosti a tým napomáha znížiť hmotnosť, zelený čaj, guarana a synefrín podporujú metabolizmus a napomáhajú spaľovať tuky.

Zobraziť v blogu