Poznáte najväčšieho nepriateľa muža v posteli?

Dobrý výkon, uspokojenie partnerky – to všetko sú vysoko hodnotené schopnosti ako u mužov, tak aj u ich partneriek. Muži na nich zakladajú svoju hrdosť a mužnosť a partnerky mužov podľa nich hodnotia. U mužov preto vzniká vnútorný nátlak, obavy a stres z toho, či vedia podať dobrý výkon. Viete, čo sa častokrát postaví mužovi do cesty k dobrému výkonu? Čo je jeho najväčším nepriateľom? Je to jeho vlastný mozog. Častokrát, všetko je to len v hlave. Hoci príčiny zlyhania sú rôznorodé, veľakrát je to len výsledok zmýšľania muža.

Prečo je mužov najväčší nepriateľ jeho vlastný mozog?

Najdôležitejší pohlavný orgán nie je len úd, ale aj mozog. Ak sa neviete naladiť na tú správnu vlnu tam hore, ak sa neviete uvoľniť a odviazať, tak tam dole to tiež nemusí stále fungovať. Emocionálne problémy spôsobujú od 10-20% mužskej erektilnej dysfunkcie
Najčastejšie mužov rozptyľujú a ovplyvňujú  otázky výkonu, ich veku, obavy z chorôb alebo ich imidžu – obavy ohľadom výzoru alebo ich tela. Boja sa, že ich partnerku prestanú vzrušovať, či už vekom, alebo zanedbaním svojho tela. Alebo pri nových partnerkách cítia vyšší nátlak z hľadiska podania dobrého výkonu atd.

Ako si upokojiť mozog?

Pravdou je, že väčšina mužov, ktorí majú občasný problém netrpia erektilnou dysfunkciou. Niekedy to skrátka nevyjde tak, ako očakávame, stáva sa to každému mužovi. Preto prvým krokom by malo byť priznanie si faktu, že nemusíme byť stále pripravení podať skvelý výkon. Máme tiež nárok na občasné zlyhanie z vyššie uvedených dôvodov.
 
Priznanie si toho, že občas môžeme zlyhať bude mať práve opačný výsledok – zlyhania budú menej časté, pretože nad tým nebudeme stresovať. Ďalším krokom môže byť zdôverenie sa partnerke. Zistíme takto, že jej tiež nevadí občasné zlyhanie, čo tiež zníži tlak na nás.
Ak ale tieto kroky stále nepomôžu, potom je lepšie spojiť sa so svojím lekárom, prípadne vyskúšať prírodné výživové doplnky ako:

Zobraziť v blogu