Prechladnutie vie tiež potrápiť!

  Vplyv prechladnutia na celkové zdravie a pohodu jednotlivca je často podceňované a marginalizované. Každý človek aspoň raz za rok pocíti príznaky prechladnutia, bolesti hlavy, hrdla či upchatý nos. Prechladnutie je nepríjemné, avšak dá sa s ním bojovať jednoducho, aj za pomoci prírodných prípravkov. Príroda nám poskytuje niekoľko účinných látok, ktoré podporujú úľavu a rýchlejšiu regeneráciu organizmu bojujúceho s vírusmi.

Prírodné látky, s ktorými bude boj proti prechladnutiu účinnejší

Ďumbier lekársky / Zázvor (Zingiber officinale) - Dužina podzemku obsahuje éterické oleje, zázvorovú silicu a gingerol, ktoré jej dávajú typickú výraznú štipľavú chuť. Blahodarný účinok ďumbiera je predovšetkým známy ako vynikajúca pomoc pri prvých príznakoch chrípky a prechladnutia, dokáže zlepšiť funkciu dýchacích ciest. Taktiež pomáha telu pri boji so zápalmi.

Echinacea purpurová (Echinacea purpurea) - Je známa najmä svojim pozitívnym vplyvom na obranyschopnosť ľudského organizmu, ale jej účinky tu zďaleka nekončia. Pôsobí priaznivo pri infekciách dýchacích ciest, kožných ochoreniach, ale veľa sa hovorí aj o jej čiastočných protirakovinových vplyvoch.

Acai berry - je najúčinnejší antioxidant, pomáha zlepšovať metabolizmus, imunitu a energeticky nakopáva. Toto ovocie môže napomáhať pri prevencii chorôb súvisiacich so životným štýlom, ako sú rakovina, cukrovka, nadváha a kardiovaskulárne a neurologické choroby taktiež pomáha účinne bojovať s prechladnutím.

Medovka lekárska -  má známu proti-vírusovú a proti-bakteriálnu aktivitu, pôsobí sedatívne a uvoľňuje nervovú sústavu. Pomáha pri migréne (bolesti hlavy), pomáha pri hojený rán a pozitívne pôsobí pri kožných problémoch. 

Cesnakový prášok - použiva sa na zmiernenie symptónov nádchy, chrípky a väčšinu infekcií. Cesnak prispieva k normálnemu fungovaniu imunitného systému, odolnosti voči dočasnému stresu a zachovávaniu zdravia srdca a zachovaniu normálnych hladín cholesterolu.

Vitamin C - Je najznámejší vitamín na imunitný systém, zvyšuje odolnosť tela proti chorobám ale je to taktiež antioxidant, ktorý pomáha pri problémoch s predčasným starnutím buniek.

Dôležité vitamíny a mineraly pri prechladnutí

Vitamín B6, B12, D3 - sú neodeliteľnou sučasťou pri optimálnom budovaní imunitného systému, sú dôležité pre stavbu kostí, zubov a na podporu činnosti svalov.

Magnézium, Zinok  - na optimálnu činnost svalov, pre správny vývoj mozgu a jeho fungovanie. Prispievajú aj k zníženiu vyčerpania a únavy.

Výživové doplnky ako boj proti prechladnutiu

Efektívne a úspešne bojovať s týmito ťažkosťami Vám môže pomôcť Total Vital Max Prechladnutie-Bolesť-Regenerácia.
Ide o výživový doplnok, ktorý obsahuje unikátnu zmes Zázvoru, Echinacei, Acai, Medovky, Vitamínov C,D,B6, B12 a Cesnaku čo pozitívne vplýva na redukciu príznakov chrípky či prechladnutia, napomáha urýchľovať proces regenerácie a obnovy energetických zásob vo svale, tým pomôže vytvoriť optimálne podmienky pre ďalší fyzický výkon. Pozitívne pôsobí na tlmenie bolesti, bojuje s baktériami a prispieva k dobrému fyzickému a psychickému stavu. Priaznivo ovplyvňuje črevnú mikroflóru, optimalizuje funkciu kardiovaskulárneho systému, pečene, nervového systému a imunitného systému.

Zobraziť v blogu