Príprava na tehotenstvo

Ak chcete otehotnieť, alebo sa už o to pokúšate, uvádzame niekoľko tipov, ktoré vám môžu pomôcť pripraviť vaše telo, myseľ a dušu na cestu darovania nového života.
Strava – upravte svoju stravu a prijímajte len kvalitnú a výživnú potravu. Vyvarujte sa hormónov a geneticky upravených potravín. Strava má byť pestrá a plná vitamínov. Doplňte do Vašej stravy kyselinu listovú.

Ideálna príprava na tehotenstvo

Detoxikujte organizmus - pomôžte telu zbaviť sa škodlivých látok, je preukázaný ich nepriaznivý vplyv na vývoj plodu.
Tráviaci trakt – 70 % imunity sa nachádza v črevách. Pripravte ich konzumáciou prírodných probiotík už niekoľko mesiacov vopred.
Odstráňte zo stravy lepok – posledné štúdie preukázali pozitívny vplyv bezlepkovej stravy pri problémoch s počatím.

Zbavte sa stresu - stres môže spôsobiť nerovnováhu v tele tým, že zvyšuje hladiny kortizolu, čo môže potlačiť ovuláciu a znížiť počet spermií a tým Vašu túžbu. Navštívte zubára - Počas tehotenstva majú ďasná tendenciu krvácať a zuby sa môžu uvoľniť. Ochorenie chrupu je spojené aj s predčasne narodenými a podvyživenými bábätkami ... takže sa ubezpečte, že aj Váš chrup je pripravený.

Pohyb, kvalitný vzťah a pozitívne myslenie podporujú otehotnenie taktiež

Cvičte - Cvičenie vám nielenže dodáva viac energie a znižuje stres, ale tiež vám pomáha lepšie spať. To všetko potrebujete, keď sa snažíte otehotnieť.
Myslite pozitívne – Zbavte sa negatívnych myšlienok a očistite svoju myseľ. Buďte pozitívny a majte radosť zo života.
Stabilizujte svoj vzťah – Aj keď ideálny vzťah zrejme neexistuje, snažte sa s Vašim partnerom nastoliť pohodu a harmóniu. Do harmonických vzťahov sa rodia spokojné bábätká.

Myslite na to, že väčšinou sa nedeje to, čo by ste práve veľmi chceli. Niekomu sa podarí počať potomka hneď, niekomu to trvá dlhšie. Nepodliehajte panike ak sa Vám hneď nedarí. Milujte sa so svojim partnerom a bábätko na seba nenechá dlho čakať. Vyskúšať môžete aj výživové doplnky na podporu tehotenstva, ktoré by mali obsahovať podporné látky ako napríklad kyseliny listovú, omega-3 mastné kyseliny (EPA, DHA), vápnik, železo, jód, či vitamíny E, C, D, B3, B6 a B12. Keď už sa vám otehotnieť podarí, prečítajte si aj náš článok o tom aký je bežný priebeh tehotenstva v jednotlivých trimestroch.

Zobraziť v blogu