Sledujte, čo rozpráva Vaše telo

   Problémy s prostatou začínajú od nepohodlných, cez trápne až po vážne stavy. Zápal prostaty a chorobné zväčšenie môžu prerásť až do rakoviny prostaty s ktorou sa trápi až 8 % mužov po 65r. Na vzniku rakoviny, a nielen prostaty, sa podieľa aj nesprávna životospráva. Rizikom je najmä vysoký obsah živočíšnych tukov s obsahom cholesterolu v strave a následná nadváha a obezita (k čomu samozrejme prispieva aj nedostatok fyzickej aktivity). Cvičenie a pohyb, zelenina a ovocie, strava bohatá na vlákninu a fytoestrogény, či potraviny obsahujúce selén, naopak riziko znižujú.
 

Slabá imunita má negatívny vplyv na problémy s prostatou

  Vaše telo je úžasný a zložitý systém. Ak dôjde k úrazu alebo chorobe, má zabudovanú schopnosť uzdraviť sa. To umožnilo ľuďom prežiť a prosperovať, od doby kamennej po našu modernú dobu. Faktom však je, že od roku 1970 sa zvyšuje výskyt porúch súvisiacich so životným štýlom a rakovinou. Prečo? Pre obyvateľa moderného sveta typická strava podporuje chronický vnútorný zápal a neobsahuje živiny, ktoré udržujú náš imunitný systém v dobrom stave. Výrobky, ktoré používame obsahujú toxické látky. Stresy, ktorým čelíme každý deň, vedú k duševným emocionálnym stavom, ktoré nás môžu skutočne poškodiť a dopomáhajú aj vzniku problémov s prostatou.
 

Význam prostaty

 Prostata, ako vyložene mužský orgán zodpovedá aj za kvalitný pohlavný život. Predstojná žľaza, ako sa prostate hovorí odborne, je malá prídavná pohlavná žľaza zložená zo svalovej zložky a žľaznatého tkaniva. Produkuje sekrét, ktorý je základnou súčasťou mužského ejakulátu (a objemovo najväčšou), a ktorý udržuje životaschopnosť spermií na požadovanej úrovni. Taktiež obsahuje rôzne bielkoviny, ktoré podporujú napríklad zvýšenie pohyblivosti, čím stúpa šanca na oplodnenie ženského vajíčka. Tento sekrét zvlhčuje močovú trubicu tesne pred ejakuláciou.
 

Ako sa problémom s prostatou vyvarovať?

  Dodržiavaním správnej životosprávy a pravidelným pohybom sa preventívne znižuje toto zdravotné riziko. Taktiež konzumáciou zmesi vybraných prírodných produktov na podporu prostaty dokážeme našu prostatu posilniť a udržať v dobrej kondícii. Pri problémoch môžeme pridať prípravky na posilnenie imunity a odbúranie stresu.

  A páni, myslite na to, že zdravie Vašej prostaty ocení aj vaša nežnejšia polovička.

Zobraziť v blogu