Stereotyp v posteli a ako sa mu vyhnúť

Stereotyp sa zakradne do veľa častí nášho života a nevyhne sa mu ani náš postelný život. Stereotyp v posteli je problémom veľa párov a stojí za škrípaním alebo rozpadom vzťahov. So stereotypom to je podobne, ako so stereotypom v živote – nastáva pomaly a veľakrát si ani neuvedomíme, že takto žijeme už dlho. Uvedomenie si, že stereotyp patrí k životu je ale aj základom k jeho potlačeniu a s spestreniu si života.

Stereotypu sa nevyhneme

Stereotypu v posteli alebo všeobecne v života sa nevyhneme. Ľudský mozog je naprogramovaný tak, že si veľmi ľahko zvyká na všetko, po čom predtým túžil. Ak niečo nemáme, tak to pre nás znamená veľa, vieme obetovať veľa energie a času, aby sie to dosiahli alebo získali. Ako napríklad dobrú partnerku.
Keď to ale dosiahneme, tak netrvá dlho, a už to neberieme ako tú novotu a to, čo nám tak chýbalo, ale ako bežnú vec v našom živote. Je to takto vo vzťahu, s pohlavným živovtom, alebo aj s vecami, ako napríklad nové auto. Ale konkrétne stereotyp vo vzťahu môže mať častokrát vážny dopad na harmóniu vzťahu a jeho fungovanie.

Ako sa stereotypu v posteli zbaviť?

Najdôležitejším krokom je byť si vedomý, že stereotyp sa raz dostaví, a všímať si jeho známky. Medzi tieto patria napríklad keď sa pristihneme pri preskakovaní predohry, alebo vecí, ktoré vzrušujú partnerku, ale nie nás. Alebo keď sa už nesnažíme pre ňu pripraviť tú správnu situáciu a náladu, aby bol akt vytúžený aj z jej strany. Alebo keď sa nám už nechce skúsiť si niečo nové, alebo to dokonca vymýšľať – len sa spoľahneme na staré osvedčené triky. Na jednu stranu, toto nemusí byť zlé – vedieť ako uspokojiť partnerku  a poznať, čo má rada, je dobrá vec. Ale opakovať stále to isté zaručí, že stereotyp sa dostaví skoro.

Niekedy stačia aj malé zmeny k lepšiemu

Keď si sme vedomí, že stereotyp sa dostaví a všímame si jeho známky, tak vieme aj včasne reagovať. Stačia malé kroky, občas spraviť niečo, čo sme už dlho nerobili a vieme, že sa nám páčilo na začiatku. Alebo skúsiť niečo nové – novú polohu, kúpiť si alebo partnerke hravé spodné prádlo, alebo nejakú pomôcku. Alebo len zmeniť miesto a čas  – stereotyp sa zväčša odohráva na tom istom mieste a v ten istý čas, vo väčšine prípadov to bude spálňa. Dôležité je si to aj s partnerkou priznať. Nie je na tom nič zlé, poviete si, že by to chcelo trochu spestriť a porozprávate sa o tom, čo by to pre vás a pre ňu spestrilo. Veľakrát sa po takomto rozhovore partneri dozvedia, že obaja vlastne tajne túžili po tej istej radovánke, no báli sa to priznať. Takto, hoci viete, že sa stereotyp dostaví, viete ho manažovať a držať na uzde alebo ho zo svojho živote úplne vymazať, a pritom si pekne okoreniť pohlavný život.

Čo spôsobuje stereotyp?

Často spomínaným dôvodom je pohodlnosť. Kým niečo chceme dosiahnuť, tak sme ochotní do toho investovať viac času a námahy. Keď to ale dosiahneme tak si chceme oddýchnuť a užiť si pohodu, ktorá príde po dosiahnutí cieľa. A vtedy sa prestaneme snažiť, vynecháme tie drobné pozornosti a flirtovanie, ktoré nám spestrovali život predtým. A čo sa týka konkrétne radovánok v posteli, tak táto pohodlnosť znamená, že zabudneme na všetky intímnosti, ktoré robili náš pohlavný život pikantnejším. Taktiež už máme väčšiu istotu, že partnerka s nami ostane, preto sa nesnažíme do takej miery, ako keď sme sa ju snažili získať. Mix týchto dôvodov spôsobí, že si neuvedomíme, kedy sa nám stereotyp zakradne do života. Ale keď tam bude už dlhšie, tak si ho všimneme. Ďalším a jedným z hlavných dôvodov je už spomínaná náklonnosť ľudí ľahko si zvyknúť na predtým vytúžené veci a potom ich považovať za bežné. Tomu sa ťažko predchádza, hlavne keď to je vo väčšine prípadov spojené so stresom, či už v práci alebo osobnom živote, a plnou hlavou povinností a starostí, ktoré máme všetci.

Pre ľudí s vysokým výkonom a vysokým životným tempom sme vytvorili špeciálnu kombináciu prírodných látok a vitamínov, aby sa Váš mozog dokázal regenerovať, aby ste lepšie spali a mohli byť výkonní. Total Vital Max Spánok-Stres-Depresia je výživový doplnok ktorý obsahuje unikátnu zmes Valeriány, Medovky, Chmeľu, Levanduli  a Melatonínu ktorá priaznivo pôsobí pri nespavosti, strese a úzkostných stavoch. Podporuje správnu činnosť nervovej sústavy a tým zvyšuje kvalitu spánku.
 

Zobraziť v blogu