Začiatky s chudnutím sú ťažké

  Poznáte to asi každý. Dnes ráno som sa pri pohľade na váhu opäť rozhodol. Červená čiara je prekročená, idem na to. Čas na diétu nastal práve v tento deň. Ale ako začať? Som hladný a všade píšu, že raňajky sú základné jedlo dňa. Chladnička na nový začiatok ale nie je pripravená, rovnako ako ja. Takže nič iné mi nezostáva ako klasika - chlieb s maslom a vareným vajíčkom. Veď začať sa dá aj od obeda.
 

Prebytok informácii o chudnutí

  Popri raňajkách otváram notebook a pátram po informáciách o chudnutí. Valí sa to na mňa z každej stránky. Nejesť, hýbať sa a byť aktívny je základné posolstvo hlbín internetu. Takže nič nové. Všetko to, čomu sa už roky úspešne vyhýbam.
 

Zdravie ako motivácia chudnúť

  Ale dnes je situácia iná. Moja vizáž a kritika osobného kardiológa prebudili vo mne športovca. Fit náramok, ktorý som dostal pred rokom k novému mobilu je spárovaný, appka čaká na údaje ktoré iste s radosťou spracuje. Nuž a mne neostáva nič iné, ako obuť tenisky a vyraziť do obchodu navštíviť oddelenie s cereáliami a ovocím.
 

Náročné začiatky zdravého životného štýlu

  Toto nevydržím. Náramok drnčí, že sa málo hýbem. Limit krokov nie je dnes ani zďaleka splnený. Najhoršie však zatiaľ pri pokuse o chudnutie je, že mám preukrutný hlad. Už aj mojej žene je jasné, že som na hranici svojich možností. A to som ráno ešte len začal. Som poučený, že takto sa to nerobí. Predsa len prečítala tých časopisov o životnom štýle viac ako ja. Diéta predsa nie je hladovka. Chudnúť sa dá vraj aj rozumne, vďaka výživovým doplnkom určeným na chudnutie. Tak tomuto po dnešku ťažko uverím. Našťastie dnešok končí. Ráno sa znova postavím na váhu a uvidím, či tá tortúra s chudnutím mala nejaký význam.

Zobraziť v blogu