Zelenina dokáže viac

Každý z nás už od malička počúva, že treba jesť veľa zeleniny lebo má veľa vitamínov. O tom, že zelenina je zdravá vedia všetci. Ale až v poslednej dobe sa prišlo aj na jej blahodarné účinky pri detoxikácii organizmu. Detoxikácia – zbavovanie sa nepotrebných a toxických látok v organizme prebieha nepretržite. Pečeň, tráviaci trakt, pľúca, koža, lymfatický systém i obličky stoje v prvej línii a ich bezchybné fungovanie je základná podmienka zdravého organizmu. Pri detoxikácii iba pomáhame tejto komplexnej očiste menším príjmom toxínov a podporou ich vylučovania.

Zásady stravovania sa zeleninou

Do jedálnička treba zaradiť veľké množstvo ovocia a zeleniny v surovom stave. Zeleninu môžete upravovať na pare, alebo krátko variť vo vode. Vylúčte z potravy cukor a tiež chemicky spracované potraviny a polotovary. Vedeli ste že až 70% ľudí žijúcich v rozvojových krajinách je závislá od pestovania zeleniny a ovocia? Ak môžete, vypestujte si kvalitnú zeleninu aj doma. Veď rajčinám sa darí aj na balkóne. Denne by mal zdravý človek skonzumovať až 400 g zeleniny vrátane strukovín, orechov a semien. Zelenina obsahuje niekoľko fytochemikálií, ktoré majú preukázané silné antioxidačné účinky. Mnohé exotické druhy zeleniny stále čakajú na bližšie preskúmanie.

Ďalšie rady k správnej detoxikácii organizmu

Pitie čistej vody je neoddeliteľnou súčasťou očisty organizmu. Doplniť ju môžeme kvalitným zeleným čajom, ktorý ľahko povzbudí organizmus v očiste, alebo špeciálnymi deoxidačnými čajovými zmesami. Začnite hneď ráno pohárom odstátej vody ochutenej šťavou z polovice citróna. Počas dňa vypite aspoň 2,5 litra nesladených tekutín. Doprajte telu veľa pohybu, začnite prechádzkami v prírode. Poťte sa ! Pot napomáha vyplavovaniu toxínov z tela. Saunou nič nepokazíte. Nastavte pozitívne svoju myseľ, odbúrajte starosti a stres. Výborný spôsob ako naštartovať proces očisty organizmu je dobrá nálada a veľa smiechu.

Zobraziť v blogu