9 najčastejších príčin erektilnej dysfunkcie

Slabá mužnosť trápi veľký počet mužov, no vo väčšine prípadov sa jej dá predísť, pretože nie je spôsobená žiadnymi organickými príčinami (telesnými vadami a chorobami), ale psychickými príčinami. V tomto článku sa dočítate, aké sú hlavné príčiny, ktorým by ste sa mali vyhnúť a takto dosiahnuť zlepšenie intímneho života.

 

1. Depresia

Mozog je častokrát prehliadnutá „erotogénna“ zóna. Všetko vzrušenie a libido začína v našej hlave a odtiaľ cestuje ďalej po našom tele. Depresia môže utlmiť našu túžbu po radovánkach a takto negatívne ovplyvniť Vašu mužskú pýchu a v pokročilých prípadoch aj viesť k erektilnej dysfunkcii. Preto je najlepšie sa v prvom rade vyvarovať situáciám, ktoré môžu viesť k depresii a adresovať jej príznaky už v počiatočnom štádiu...

2. Alkohol

Dať si pohárik vínka, aby sme sa dostali do tej správnej nálady je bežný typ „predohry“. Ale preháňať to s počtom pohárikov – nadmerná konzumácia alkoholu má práve opačný efekt – zabraňuje dosiahnutiu kvalitného stoporenia ako aj dosiahnutiu orgazmu. Pozitívne správy sú, že tieto efekty sú len dočasné vo väčšine prípadov. Len pri dlhodobej nadmernej konzumácii alkoholu sa môžu prejaviť aj dlhodobé negatívne efekty na pohlavný život.

3. Medikamenty

Veľakrát môžu tieto problémy  spôsobiť rôzne tabletky, ktoré používame na riešenie iných chorôb. Môžu to byť napríklad tabletky na vysoký krvný tlak, tabletky proti bolesti alebo už spomínané antidepresíva. Dalej to môžu byť aj drogy ako amfetamíny, kokaín alebo marihuana.

4. Hnev

Hnev nám vie vtlačiť krv do hlavy a tváre, až sa červenáme, no nevie nám ju poslať tam, kam ju potrebujeme. Taktiež je ťažké cítiť sa romanticky, ak sme nahnevaní, nech už je hnev adresovaný našej partnerke alebo nie. Ak sa hnevu nedá vyhnúť, tak je potrebné ho aspoň vedieť správne vypustiť – pri športe, terapii, dobrom rozhovore s blízkym.

5. Komunikácia

Často prehliadnutým problémom, ktorý môže ovplyvniť Vašu silu je komunikácia s partnerkou. Ak sa necítite uvoľnený, nemáte pocit, že sa o tom môžete porozprávať a k celému aktu pristupovať otvorene a spoločne nájsť to správne riešenie, tak toto môže byť celým kameňom úrazu – častokrát tieto problémy pominú akonáhle sa o tom zveríme partnerovi a spolu nájdeme spôsob, ktorý nás odbremení a uvoľní našu myseľ od starostí a obáv z kvality nášho výkonu.

6. Úzkosť / tréma

Strach a obavy z toho, či bude váš výkon v spálni dobrý môže práve spôsobiť opačný výsledok. Taktiež obavy z oblastí vášho života, ktoré sa môžu preliať do spálne a takto negatívne ovplyvniť náš výkon. Preto je lepšie k aktu pristupovať voľne a relaxovane – bez ohľadu na výsledok. Raz to vyjde, inokedy nie, naše telo nie je naprogramovaná mašina, ktorá musí podať kvalitný výkon zakaždým. Ak sa vám jedna noc v posteli nevydarí, neznamená to, že to takto bude nabudúce. Sústreďte sa na pozitíva danej situácie – ako napríklad to, že si zasa môžete užiť, nie či dosiahnete istý výkon.

7. Stres

Je ťažké dostať sa do tej správnej nálady, ak vás ťažia problémy v práci, rodine alebo iného charakteru a pôvodu. Stres ma negatívny dopad na rôzne funkcie tela, medzi ktoré patrí aj dosiahnutie silného výkonu. Je preto dôležité si nájsť spôsoby a urobiť zmeny životného štýlu, ktoré podporujú odbúravanie stresu – ako aktívne športovať, nájsť si priestor na meditáciu a takzvané „dobitie bateriek“ - teda čas na vlastné potreby, hľadieť na svoje šťastie a plnenie svojich potrieb a túžob.

8. Celkové zdravie

V zdravom tele nie je len zdravý duch, ale aj zdravé libido. Veľa zdravotných problémov, ktoré ovplyvňujú nervy, svaly alebo cievy, môže mať na svedomí aj zlyhanie v posteli. Diabetes (cukrovka), vysoký krvný tlak, zranenia chrbtice a miechy, operácie prostaty alebo pri problémoch s močovým mechúrom, to všetko to môže ovplyvniť.  Preto platí, že čím zdravšie žijete, tým lepší bude aj váš výkon v spálni.

9. Obezita

Zlá životospráva, sedavé zamestnanie, málo pohybu alebo zlé stravovacie návyky. Je mnoho faktorov, ktoré stoja v pozadí nadváhy a neskôr obezity. Nie všetci si za to môžu sami, ale pokúsiť sa riešiť tento problém stojí za to.

 
Nadmerná váha ovplyvní nielen vašu sebadôveru a takto môže spôsobiť vyššie spomenutú úzkosť, ale taktiež môže znížiť množstvo testosterónu vo vašom tele, a takto spôsobiť problémy pri dosahovaní stoporenia a zníženie libida. Obezita je taktiež spojená s vyšším krvným tlakom a upchávaním ciev, čo môže zabrániť prietoku krvi tam kde to potrebujeme.
 
Tieto príčiny pokrývajú širokú škálu, a často sú dôvodom nielen erektilnej dysfunkcie, ale aj iných zdravotných problémov, takže ak si nájdete spôsob, ako ich všetky správne adresovať, tak si užijete nielen spokojnú partnerku, ale aj celkovo zdravší a vyrovnanejší život. Total Vital Max Chudnutie-Dieta je výživový doplnok ktorý obsahuje unikátnu zmes Zeleného čaju, Garnície, L-karnitínu, Acai, Vitamínu E, Zinku, Selénu, Čierneho korenia, Zelenej kávy a  Chrómu  ktorá prispieva ku kontrole telesnej hmotnosti, pomáha s chudnutím, metabolizmu lipidov (tukov) a pomáha potláčať chuť do jedla. Zelený čaj, Guarana a Chróm podporujú metabolizmus a napomáhajú spaľovať tuky, navodzujú a predlžujú pocit sýtosti a tým napomáhajú znížiť hmotnosť. Obsahuje taktiež L-karnitín, ktorý je často využívaný vo fitness svete ako podpora pri spaľovaní tukov a na formovanie postavy. Samozrejme netreba zabúdať na pohyb a cvičenie!

Zobraziť v blogu