Matcha čaj - príprava

Príprava matcha čaju

Najjednoduchšie je použiť shaker, pridať do neho cca 2 g čaju a 0,5- 2,5 dl vody (ideálne by mala Mať okolo 60-70 °C, ale možno pripraviť i studenú verziu) a pretrepať.

Tradičný čaj matcha si pripravíte vysypaním 1-2čajových lyžic (2-4gramy) prášku matcha do šálky, pridáte 0,5-2dl horúcej vody(60-70°C) a zamiešame pomocou bambusovej metličky alebo napríklad ručným šľahačom mlieka (plastovým).

Pomer prášku matcha k vode môžete tiež upraviť podľa požadovanej konzistencie.

Podľa chuti môžeme pridať mlieko, med, javorový sirup alebo stéviu. Ďalšou veľmi chutnou a osviežujúcou možnosťou je vyšľahať čaj Matcha za studena a pridať do nej pomarančový, ananásový alebo iný džús alebo poprípade citrónovú šťavu a ľad.

Čaj si môžete , pridať aj do smoothie, do cesta na prípravu chleba i pečiva. Taktiež ho možno pripraviť aj za studena s mliekom alebo ho pridať do ovocných koktailov. Matcha prášok možno použiť ako prísadu do jedál alebo na prípravu dezertov, zmrzlín a pod.

Príprava Matcha Latte

Samotná príprava Matcha Latte je tak jednoduchá, že ju zvládne úplne každý. Budete potrebovať len:

200 ml mlieka
50 ml vody
2-3 gramy čaju matcha

Môžte použiť Matchu osladenú kokosovým práškom "MATCHA LATTE with Coconut Sugar“.

A ako postupovať? Zo všetkého Najskôr je potrebné oħriať vodu na 70 ° C a Matchu v nej ideálne pomocou bambusové metličky rozmiešať. Dajte si napeniť mlieko( buď ručne alebo mechanicky). Ak náhodou nič z toho nemáte, úplne postačujúce aj samotné teplé mlieko. Mlieko s penou alebo bez nej môžete naservírovať do priehľadného vysokého pohára a do neho pomaly prilievať matcha čaj a Matcha Latte je na svete.

Matcha Latte príprava