Ako sa najčastejšie prejavuje stres?

Stres je definovaný ako stav duševnej alebo emocionálnej námahy spôsobenej nepriaznivými okolnosťami.
Veľa ľudí sa v dnešnej uponáhľanej dobe stretáva so stresom. Jedna štúdia zistila, že 33% dospelých uviedlo zažívanie vysokej úrovni vnímaného stresu. Tento stav je spojený s dlhým zoznamom telesných a duševných príznakov.

Ako sa prejavuje stres:

- Zvýšená tvorba akné
- Bolesť hlavy
- Chronická bolesť
- Časté choroby
- Chýbajúca energia a nedostatok spánku
- Zmeny v libide
- Tráviace problémy
- Zmeny chute do jedla
- Depresia
- Zrýchlený srdečný tep
- Nadmerné potenie

Ako zvládať stres

Bojovať so stresom je ťažké bez toho, aby sme zmenili svoj životný štýl. Nedostatok pohybu, nikdy nekončiaca práca a nával bežných problémov dokážu zamávať aj s odolnými jedincami. A pritom stačí tak málo. Trávte viac času s rodinou a priateľmi. Veľa sa smejte a žujte žuvačku. Naučte sa hovoriť NIE veciam, ktoré Vám spôsobujú vrásky na čele. Robte veci priebežne, lebo ak sa Vám nekopia povinnosti, stres už číha za dverami. Prejavujte si nežnosti so svojimi blízkymi. Znížte príjem kofeínu a zapáľte si večer vonnú sviečku. Aj aromaterapia dokáže priaznivo vplývať na Váš organizmus. Neveríte? Skúste !. Rovnako blahodarne pôsobí aj počúvanie relaxačnej hudby. A ak už cítite nepohodu, skúste spomaliť a zhlboka dýchať.

V neposlednom rade skúste stravu doplniť o vhodné výživové doplnky proti stresu z prírodných látok ako je Valeriána, Medovka, Chmeľ a Levanduľa, ktorých zmes priaznivo pôsobí pri nespavosti, strese a úzkostných stavoch. Pre ľudí s vysokým výkonom a vysokým životným tempom sama príroda pripravila tie najlepšie a najzdravšie látky pre skvalitnenie života.

Zobraziť v blogu